Hi!

Wat leuk dat je benieuwd bent naar mij!
Ik ben Amber van Dongen en hieronder neem ik je mee in mijn verhaal. Ik vertel je alles over durven dromen en doen.
Veel leesplezier!

Liefs, Amber

Little me
Toen ik een jaar of 8 was ontdekte ik dat ik erg blij werd van het schrijven en bedenken van verhalen. Ik herinner me nog dat ik een ‘Forever Friends’ schrift kreeg en daar allerlei zelfbedachte, wat nu blijkt, ‘manuscripten’, in maakte. De een nog fantasierijker dan de ander. Dat werd niet alleen mijn passie. Het werd vooral mijn uitlaatklep. Mijn ouders zijn jong gescheiden en dat bracht de nodige frustratie, onwetendheid en boosheid met zich mee.

In mijn pubertijd schreef ik geen verhalen meer, maar ging ik ‘lyrics’ schrijven, om mijn gevoel te uiten. Soms in het Nederlands, soms in het Engels. Maar altijd vanuit mijn gevoel. Vanuit wat mij dwars zat, mij juist erg blij maakte, of raakte. En waar ik lastig mee om kon gaan en wat ik moeilijk vond om in woorden te brengen. Want eigenlijk wist en begreep ik helemaal niet wat dit ‘interne’ stemmetje was en waarom het mij een bepaalde kant op wees terwijl de verwachtingen om mij heen allemaal anders waren. Ik wist eigenlijk helemaal niet wie ik was. Dat niet in woorden kunnen uiten wie ik was en wat ik voelde maakte mij onnodig kwetsbaar. Daar heb ik nogal wat last van gehad. Totdat ik daar later mijn kracht in ontdekte.

Als super gevoelig meisje vloog ik de wijde maar zelfgemaakte beperkte wereld in, niet wetend wat daar buiten allemaal bestond. Na heel wat jaren zorgen voor een ander, het beëindigen van een veelste lang durende relatie, besefte ik me dat het tijd werd voor een mega verandering. Want toen ik ouder werd en beetje bij beetje volwassener begon te worden, merkte ik sterk op dat mijn ideeën en visie vaak niet werden gehoord of gezien en van tijd tot tijd heel stiekem door anderen werd ‘gejat’. Ik merkte dat ik het lastig vond om van de achtergrond naar de voorgrond te treden en dat ik maar niet verder kwam op de weg waar ik wilde zijn.

Ik was juridisch ‘geschoold’ maar ik had niks met juridisch. Het roer moest om. Maar wat dan wel.

THE BIG 30
Na heel wat zelfontwikkeling, een hoop fouten en van vallen weer ijzersterk opstaan heb ik nu ontdekt hoe het moet. Je leven inrichten op de manier die jij voor ogen hebt. Daarom nam ik maanden vrij om te ontdekken wat ik met mijn toekomst wilde, liep ik stage op mijn 30ste bij twee zelfstandig ondernemers in de marketing, verhuisde ik van een woonwijk naar de binnenstad in een andere stad, begon ik te werken als communicatieadviseur (zonder ervaring maar als mezelf, met een missie) én begon ik mijn eerste echte eigen bedrijf, met inmiddels drie handelsnamen.

Pas rond mijn dertigste ontdekte ik mijn droom. En ik zeg wel pas. Maar er zijn mensen die het nooit ontdekken. Ik voel me dankbaar dat ik een droom heb. Ik wil Creatief directeur worden. En op die weg ernaartoe zit ik nu. En het leuke is. Dat is nu twee jaar geleden. Terwijl ik mijn dromen najaag, ga ik dwars door allerlei angsten heen. Komen er bijzondere hobbels op mijn pad. Soms heb ik een moeilijke dag en lijkt het alsof ik drie stappen achteruit ga en op andere dagen 10 vooruit. Onderweg op deze weg, inspireer ik ook jou, je dromen na te jagen en je gevoel te volgen. Ook al weet je niet waarom je deze moet volgen. Het enige wat ik je kan aanraden? Doe het gewoon! Ga je verlangens achterna. Het leven is fan-tas-tisch als je wordt wie je bent!

Create your OWN Road
Create your own road staat voor het creëren van je eigen weg. Of dit nu is als particulier of als ondernemer. Het is belangrijk dat je leert, te durven doen! Dat je leert te gaan voor waar jouw hart sneller van gaat kloppen. Het is niet erg om rechtsaf te gaan waar de rest linksaf gaat. Het verlaten van gebaande paden geeft je de geestelijke verruiming waarnaar jij al zo lang naar verlangt. Juist door deze ontwikkeling is mijn creatieve visie op het leven ontstaan.

MetAmber
Zo heb ik sinds 2021 een nieuwe handelsnaam toegevoegd, namelijk MetAmber(.nl). Daar bouw ik aan een website waarbij je mij kunt inhuren voor creatieve marketing&communicatie projecten.

WildnFree
En vanaf eind 2021 voegde ik daar nog een naam aan toe. Ik bedacht me hoe tof het zou zijn om een kledingmerk op te richten voor en door jongeren. Waarbij dromen van jongeren leidraad zijn in de ontwerpen die ik bedenk, tezamen met mijn liefde voor reizen en avonturen, die veel jongeren ook herkennen.

Subsidies zijn inmiddels aangevraagd om het een en ander verder op te zetten.
Sociaal impact maken vind ik belangrijk net zoals de duurzaamheid en de juiste arbeidsomstandigheden bij de productie. I’m on fire en ik kan niet wachten om al mijn ideeën met jullie te delen. Houden jullie de shop in de gaten?

In een treinversnelling ga ik mijn dromen achterna!
Doe jij ook mee?

Direct naar mijn aanbod!