Als reizende ondernemer maar ook als werknemer komt er vaak veel op je af. Denk aan meetings, de mailtjes en je administratie. En dan heb ik het nog niet eens over je eigen uitvoerende werk. Of je nu op reis bent of vanaf huis werkt. Hoe kun je er nu voor zorgen dat je scherper bent en daadwerkelijk ziet én voelt dat je taken afkrijgt? Ik ga een aantal waardevolle tips met je delen.

Door te werken aan jouw focus en de dag positief te starten, win je een hoop tijd. Je ervaart meer energie en deze tips zorgen voor minder afleiding. Je bent niet alleen productiever bezig, het levert je ook nog eens tijd op! Tijd die je kunt gebruiken voor andere leuke dingen. Reizen bijvoorbeeld 😉

Tip 1

Blokkeer je social media op een vastgezet tijdstip. Say What?! YES doen! Focus is echt Key. Niet alleen om te zorgen dat je taken afkrijgt en meer energie over houdt. Ook omdat je jouw creativiteit nodig hebt. En we weten allemaal dat creativiteit niet 24/7 aanwezig is. Denk eens aan het volgende. Block je social media van negen tot drie. Dit zorgt ervoor dat je meer focus behoudt gedurende de dag. Je kunt je echt focussen op de plek, de mensen. Je wordt niet alleen minder afgeleid, je hoeft er ook niet meer aan te denken. Daarvoor is het gebruik van deze app echt aan te raden! Voor de Mac gebruikers onder ons, is de app ‘Selfcontrol’ een goede. Een niet te omzeilen app. Probeer het maar eens 😉

Tip 2


Spreek met klanten af van hoe laat tot hoe laat ze jou kunnen bereiken. Ben je de hele dag bereikbaar? Dan wordt je focus én productiviteit minder. Zorg ervoor dat je het zelf in de hand hebt! Het creëert niet alleen duidelijkheid voor jezelf en de klant maar ook rust en structuur. Denk bijvoorbeeld aan: tot twaalf uur ben ik bereikbaar.

Tip 3


Start iedere dag met iets positiefs. Pak een schrift of gebruik een mooie journal. Schrijf iedere ochtend één of meerdere dingen op waar je dankbaar voor bent, een positieve affirmatie (gedachte) en eindig met drie dingen die je vandaag in ieder geval gedaan wilt hebben.

Een mooie dag vandaag!

Liefs,

Amber

Met dank aan: Marc Cornelius

close

Hi Freedomchaser

Mis geen enkel nieuwtje

Wees gerust, ik spam je niet!
Lees het privacybeleid voor meer info.

Lees meer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.