Geplaatst op 10 juli 2021

Let’s go to the next
Na de heerlijke wandeling door Ibiza stad, werd het tijd voor het bezoeken van een bekende hotspot die veel Ibiza gangers, wel zullen kennen. Blue Marlin staat (volgens Google) bekend om zijn ‘ons kent ons’ principe en echt een plek om gezien te worden. Ik was wel benieuwd naar deze hippe plek en niet alleen voor de hot spot zelf maar ook vooral voor de omgeving. De rit ernaartoe beviel mij in elk geval goed. Wat een prachtig landschap en diepblauwe zee!

Zien en gezien worden
Blue Marlin bevind zich in Cala Jondal. Een plek die mij doet denken aan het bekende ‘Saint Tropez’. In de baai van Platja des Jondal, vind je grote boten waar hier en daar een gezellig feestje wordt gevierd. Ik nam plaats op het ‘alleen drinken gedeelte’, waar ik een uurtje mocht blijven zitten in verband met een andere reservering. Ik sloeg de menukaart open en koos een Mojito. De prijzen bij Blue Marlin zijn trouwens niet laag, ik geloof dat mijn Mojito 17 euro kostte. Maar men.. wat was deze lekker. Ik genoot er daarom ook extra van.

Na mijn drankje koos ik ervoor om de middag verder te spenderen op het strand, want dat had ik nog niet gedaan. Ik huurde een strandbedje bij een naastgelegen club. Aldaar ik de rest van de middag + een gedeelte van de avond, heerlijk heb genoten van het weer, lekkere muziek en de mooie zee.

Toen werd het tijd voor een hapje.

Maar eerst neem ik je nog even mee terug..
Voordat ik naar Ibiza vertrok, heb ik alle restaurantjes gereserveerd. Dat werd aangeraden online in verband met Corona. Niet precies wat ik van te voren in gedachte had, maar ik wilde deze plekken ook niet missen. Zo ook nu.

Op naar Amante!

Amante is echt een waanzinnige mediterraans restaurant, gebouwd op rotsen, pal aan zee. De perfecte plek om met je partner naar toe te gaan of te trouwen! Ja, dat doen ze daar ook. En niet alleen dat, ook zijn er regelmatig toffe evenementen en een aantal keer in de week kun je daar aan yoga doen inclusief ontbijt. Ook leuk om nieuwe mensen te leren kennen! En ik had extra geluk die avond. Het was volle maan, wauw!

De volgende ochtend
Wat een verwennerij bij Gare du Nord. Wakker worden met de geur van verse croissants, mjam! Daar zou ik iedere dag wel mee willen wakker worden. Iedere ochtend serveren ze een verrassings ontbijtje met een heerlijke koffie naar keuze! Liever een koffie met havermelk of soja? Die maken ze graag voor je.

Helaas na het ontbijt moest ik deze prachtige plek verlaten. Het zat namelijk vol ;). Goed voor hen maar balen voor mij. Dus op naar een nieuwe plek, hotel Occidental Beach. Maar voordat ik daarheen reed wilde ik eerst nog meer van het eiland zien. Dus hup, koffers in de achterbak en rijden maar. Mijn volgende stop was de prachtige baai Cala d’en Serra.

Gare du Nord

Cala d’en Serra
Deze plek bereik je alleen door je auto wat verder de heuvel op de parkeren en het laatste stukje lopend af te leggen. Houdt wel rekening met zo’n 15-20 minuten afdalen in een lekker temperatuurtje, maar dat mocht voor mij de pret niet drukken. Dit is zeker een plek die je gezien moet hebben! Op verschillende plekken tijdens de afdaling heb je een prachtig uitzicht.

Eenmaal beneden kom je op een gezellige en kleinschalig strandje, wat behoorlijk vol ligt. Er zit een leuk restaurantje en het lijkt echt een locals plekje te zijn. In de baai waren helaas behoorlijk wat kwallen, dus hier heb ik een duik nemen, maar overgeslagen.

Cala d’en Serra

Op naar een nieuwe plek!

Rijden maar
Nieuwsgierig als ik ben, wilde ik ook gewoon autorijden en zien, zonder overal maar te parkeren. Dat is in Ibiza wat lastiger als in de rest van Spanje. Online had ik gelezen over ‘een van de mooiste stranden van Ibiza’, namelijk Cala Bassa. Dit wilde ik natuurlijk met mijn eigen ogen zien zonder al te veel te hoeven stoppen. Dat betekende voor mij, op naar Cala Bassa, snel aan de zijkant parkeren, klimmen op de rotsen, genieten van het uitzicht en weer verder 🙂

Ook deze werd weer te lang, er komt zelfs nog een deel 3 🙂
Hou de website in de gaten!

Liefs,
Amber