Geplaatst op 3 juli 2021

“What happends in Ibiza, stays in Ibiza.” De o zo bekende zin die ik hier in Nederland vaak genoeg heb gehoord. En daarop baseerde ik mijn ‘Ibiza’ kennis. Nooit heb ik per se naar Ibiza gewild. Ik ben geen uitgaander of een dronkenlap. Maar de laatste 2 jaar veranderde dit. Niet omdat ik wilde uitgaan of veel wilde drinken, maar omdat ik andere verhalen hoorde. Magische verhalen. Verhalen van echte authentieke mensen die verliefd waren geworden op het eiland en daar wilde ik meer over weten.

Daarom ben ik mij begin 2020 gaan verdiepen in Ibiza, means: gaan googlen totdat ik een ons woog. En daar vond ik veel. Ik ga aan van het gevoel van vrijheid. Van mensen die leven zoals het oerleven bestond. Van geschiedenis. Dat vind ik interessant en doet mij wat. Van mensen die volledig vrij zijn in het leven. Artistieke mensen die gewoon gaan, zonder plan. De hippie. De gypsy. De niet in een woord te beschrijven mens. Maar gewoon zijn wie je bent. Altijd en overal. Dat is ook hoe ik mezelf graag omschrijf, dus je begrijpt, ik kreeg hier sterk het ‘ik voel me hier thuis’ gevoel.

Vrijheid, blijheid
Ik besloot direct te boeken, voor april 2020. Maar ook door te pakken naar augustus 2020 en boekte Canada als kers op de taart. Ik moest en zal naar Canada, maar daar in een latere blog meer over.
Anyway, corona kwam om de hoek. Mijn wilde trips werden geannuleerd. Maar dat zorgde wel voor heeeeel veel andere mooie dingen. Mijn bedrijf startte ik in april 2020, ik vond een nieuwe parttime job die veel beter bij mij past en ontmoette veel nieuwe mensen die ik nu mijn vrienden mag noemen. Veel puntjes op de i zijn gezet en daar ben ik super dankbaar voor.

Back to Ibiza!

Ibiza
Eindelijk was het moment daar. Vorige maand besloot ik -out of the blue- dat het tijd was om de Ibiza plannen uit de koelkast te halen. En te voelen hoe de plannen van toen, matchte met mijn gevoel van nu. En hoe bijzonder, die waren nog exact hetzelfde. Dat gebeurd mij nou echt nooit. Ik boekte mijn trip naar Ibiza. Ik moest en zal per se naar hetzelfde plekje gaan, waar ik vorig jaar zo verliefd op was geworden, Sant Joan de Labritja. Het boutique hotel ‘Gare du Nord’ had mijn aandacht gegrepen en liet dat ook niet meer los. Vrijheid, gezelligheid, op een unieke plek, het juiste huiselijke gevoel en prachtige kamers in mijn stijl. En dat ook nog eens in het prachtige Sant Joan de Labritja. Idealistisch!

Sant Joan de Labritja
Sant Joan is voor mij het authentieke Ibiza, de hippie spot. Het is een artistiek dorpje met een handjevol Boutique hotels. Hier zou wat mij betreft geen groot hotel passen en naar mijn weten is die er ook niet. De plek is rustgevend, kalm. Wanneer je ‘s-ochtends rondloopt voel je de rustgevende energie en wanneer je je ogen opent zie je de prachtige natuur en de mooie witte huizen.

Op zondag vind er een kleinschalige hippie markt plaats. Deze markt heeft wat mij betreft precies de juiste omvang, gezellige muziek en hele fijne mensen waar je een praatje meemaakt alsof je ze al jaren kent. Je vind daar kunstenaars, ondernemers en pure vrijheid. De plek is magisch. Ik slenterde rond tussen de kleine straatjes, genietend van de allerlekkerste maar dan ook echt de ALLER-ALLER lekkerste cappuchino in mijn leven OOIT. En believe me, ik heb er veeeel gedronken. Ik zal je verklappen waar ik deze overheerlijke cappuchino kocht, ik kocht hem bij The Giri Cafe.

On the road
Zoals jullie mij inmiddels wel kennen, ben ik iemand die graag onderweg is. Voordat ik naar Ibiza ging had ik dit al bedacht en zorgde daarom dat er een huurauto klaarstond op het vliegveld. Een echte must, als je het eiland (zoals ik) in 4 dagen wil ontdekken. En dat deed ik. Onder andere van Sant Joan de Labritja naar Sant Jordi de ses Salines, om het fijne plekje La Escollera te ontdekken. En wat een fijn plekje is dat! Een prachtig restaurant aan de wilde zee.

Waar de menukaart niet op je bordje wordt gedropt maar op een schildersezel wordt geplaatst. Dat is trouwens echt een ding in heel Ibiza en werkt zo goed op de klantbeleving. Een aanrader voor iedere horecaondernemer! Ik nam een verse salade met spinazie, geitenkaas en stukjes bacon + een overheerlijke cappuchino. Als bonus kreeg ik een cava van het huis, daar nam ik direct een flesje van mee voor thuis. Heerlijk nagenieten. Echt een must see wanneer je een lekkere ‘hang out’ plek zoekt aan het strand.

Ibiza stad
Ibiza stad was voor mij een echte verassing. Daar had ik me niet echt in verdiept. De ‘oude stad’ is gebouwd op een prachtige berg. Aan de top kun je een groot gedeelte van Ibiza zien. Echt wauwie, wat heb ik staan genieten. Het is een flinke klim omhoog maar als je het doet zoals ik deed, is het simpel en prima te doen. Trek wel sport/wandel schoenen aan, ga niet met je slippertjes! Ik maakte er een heerlijke middag van door op ieder leuk plekje te stoppen voor een drankje of een hapje. En de geweldige hippie winkeltjes te bekijken, foto’s te maken en echt flink te genieten!

Ook in Ibiza-stad heb ik mooie plekjes ontdekt. Zo heb ik het allerlekkerste crossaintje ooit gegeten bij Croissaint Show en de eigenaar Andre ontmoet. Een man die met passie zijn vak uitoefent. De crossaint krijg je geserveerd met een superlekkere jam (nog nooit zoiets geproefd) en een soort buttercream. Eigenlijk zoals je gewend bent van een scone.KLIK HIER OM MEER BLOGS TE LEZEN.

Alle foto’s zijn, zoals je gewend bent, gemaakt door mij.
Ditmaal niet met mijn fotocamera maar gewoon met mijn telefoon!

Liefs, Amber

close

Hi Freedomchaser

Mis geen enkel nieuwtje

Wees gerust, ik spam je niet!
Lees het privacybeleid voor meer info.