Sale has arrived! Beanies nu van €29,95 voor €19,95

Roos Hoek (29) vertrekt op 25 januari voor 10 maanden naar Zuid Afrika. Roos gaat deelnemen aan het CSALT programma in Jeffreys Bay. Beter bekend als ‘Christian Surfers African Leadership Training’. Een surfprogramma, waar ze zich volledig gaat toewijden aan God. Roos heeft haar baan bij GGZ-instelling Rivierduinen inmiddels opgezegd, om zichzelf volledig over te geven aan haar passie voor surfen. Op haar zeventiende las ze al over dit programma. Toen had ze nog niet de durf en de tijd om te gaan. Maar ze wist wel: ‘ooit doe ik mee’!

“Op mijn 16de ontdekte ik mijn passie voor het surfen. Ik zag mijn buurman regelmatig voorbij fietsen met een surfplank onder zijn arm en dacht, dat wil ik ook! Al snel ging mijn beste vriendin mee en dat maakte het extra gezellig. Het voelde echt als thuiskomen. Sindsdien ben ik regelmatig op reis en surfvakantie geweest. Soms alleen en soms met vrienden. Het grappige is, ik ben helemaal geen waterrat en ik hou helemaal niet van zwemmen. Maar het verheugen op de komst van een goede golf, rekening houdend met de juiste weersomstandigheden, dat maakt mij een heel gelukkig mens. Ik plan regelmatig niks in het weekend omdat ik het zonde vind als ik de goede golven mis. Het heeft mij geleerd flexibel te zijn en goed tegen verandering te kunnen. Als surfer moet je namelijk regelmatig verkassen naar een andere plek, waar betere golven zijn.” 

Roos tijdens haar passie voor surfen

Durven doen

“Een paar maanden geleden zag mijn leven er heel anders uit dan nu. Ik had een periode dat ik mij niet zo lekker voelde. Toen ik even buiten in het zonnetje zat, dacht ik opeens weer aan het CSALT programma. Dat is wat ik wil en ik voelde, volgens mij ga ik het nu durven! Ik wil nog meer leren vertrouwen op God. Niet alleen omdat het nu goed uitkomt maar omdat het voelt alsof ik naar dit programma werd geleid. Ik stuurde de programmamanager direct een bericht. Immers durf ik het nu. Een antwoord liet nog even op zich wachten. In de tussentijd kwamen er allerlei angsten bij mij op. Wat als ik het daar helemaal niet leuk vind? En wat als ik niet terug wil komen? Wat als ik terugkom en ik vind geen werk? Of wat als ik mijn huis ga opzeggen en ik vind geen huis? Dit proces alleen, is al life changing voor mij. Alleen dit keer wist ik zeker, ik ga dit doen. Ik gooi het roer volledig om.” 

‘Als ik dan toch ga, dan geef ik ook alles’

“Ik had de keuze om 5 of 10 maanden te gaan en dacht: ‘als ik dan toch ga, dan geef ik ook alles’. Zogezegd zogedaan. Ik koos om voor 10 maanden naar Zuid Afrika te vertrekken. Mijn baan als psychomotorisch therapeut heb ik al opgezegd. Want of ik terugkom? Dat weet ik nog niet. Alles staat open. Soms durven we dingen niet, ook ik niet. Laat je leiden. Mijn advies? Ga het maar gewoon aan! Doe het maar gewoon.”

Feel the fear, and do it anyway!’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *